DUK

Čia rasite glaustus atsakymus į dažniausiai mums užduodamu klausimus

Dažniausios to priežastys yra didelės darbinės apkrovos, mažas judėjimas, ilgai trunkantis ar dažnai pasikartojantis stresas, viršsvoris, silpnai išsivystęs limfinis kelias.

Taikant chemijos terapiją, palaipsniui kemšasi limfagyslės. Didelę rolę taip pat žaidžia jus šiuo laikotarpiu lydintis streso faktoriaus. Visas šis „kokteilis“ gali sukelti tinimą. Patinimas gali praeiti pats, tačiau tai nutinka retai. Patinimui besitęsiant, leidus jus gydančiam gydytojui, galima jį mažinti taikant manualinį limfodrenažinį masažą, bintavimą, kinezireapiją. Tai turi atlikti specialistas, turintis atitinkamą išsilavinimą.

Reikia suprasti, kad viskas yra laikina ir silpnumas taip pat yra laikina būsena, tačiau reikalauja daug kantrybės. Pati geriausia priemonė vėl sustiprėti yra sportas. Ne kineziterapija, o judėjimas, kai pakeliamas pulsas iki jūsų galimos ribos, atsižvelgiant į sveikatos niuansus, priverčia raumenis vykdyti tam tikrus cheminius procesus, kurių dėka kūnas stiprėja ir silpnumas atsitraukia. Be to, sportuojant pasikeičia ir hemoglobino kiekis kraujyje – jei jis buvo per mažas, po truputį grįžta į normą. Šias treniruotes privalo vykdyti specialistas, turintis atitinkamą išsilavinimą.

Limfedema gali susirgti tiek vyrai, tiek moterys. Ši liga gali išsivystyti po operacijos ar spindulinės terapijos sergant bet kokios rūšies vėžiu, jei tas vėžys daro įtaką limfmazgiams ar limfos drenažui. Tačiau dažniausiai limfedema išsivysto po krūties, gimdos kaklelio, prostatos, gimdos vėžio ar melanomos gydymo.

Didelę riziką susirgti limfedema turi pacientai, kurių didžioji dalis limfmazgių yra pašalinti ir kartu jiems buvo taikyta spindulinė terapija. Rizika susirgti limfedema išlieka visą gyvenimą. Deja, šiuolaikinė medicina dar nėra pajėgi atsakyti į klausimą, kam išsivystys ši liga.

Limfedema yra savita, lėtinė odos, poodžio ir vidinių organų liga. Negydoma ji progresuoja. Ji gali atsirasti bet kurioje kūno vietoje, bet dažniausiai – galūnėse. Pavymui šio sutrikimo neretai atsiranda ir kitų susirgimų, pavyzdžiui, venų ligos, „rožė“ (odos uždegimas) ir kitos.

Sveiko svorio palaikymas gali padėti užkirsti kelią limfedemai. Net ir nedidelis svorio nukritimas gali sumažinti limfedemos sukeltą tinimą ir padėti jaustis geriau. Net vienas iš trijų vėžio mirčių atvejų yra susijęs su prasta mityba ir fizinio aktyvumo trūkumu. Antsvoris taip pat tiesiogiai veikia širdies ligų ir diabeto riziką. Žmonės, išlaikantys sveiką organizmo svorį, gyvena ilgiau, nei tie, kurie jo nepalaiko. More information about PropTrack is available on their website.

Limfodrenažinius veido masažus atliekami Vilniuje, „Šiuolaikinės ortopedijos“ centre. Tinimas dėl limfos sutrikimų gali atsirasti ne tik po vėžinių susirgimų, bet ir po protinių dantų šalinimo, plastinės ar estetinės chirurginės operacijos, kaip botokso injekcijų, veido patempimo ar akių vokų pakėlimo. Limfos veide sutrikimai taip pat gali atsirasti nuo kasdieninių veiksnių, kaip mitybos, karšto – šalto oro pakitimų, alergijos, pervargimo ar nemigos.

Registracija vykdome telefonu +37061193083.

Manualinis limfodrenažinis (MLD) masažas yra specializuota technika, kurią atlieka apmokyti terapeutai. Tai apima švelnius, ritmiškus glostymus, kurie stimuliuoja limfinę sistemą, skatina skysčių perteklių ir atliekų nutekėjimą. MLD gali sumažinti skausmą, sumažinti patinimą ir pagerinti audinių sveikatą.

Dauguma specialistų rekomenduoja mankštintis paisant tam tiktų atsargumo priemonių. Fizinis aktyvumas gali pagerinti žmogaus ištvermę, lankstumą ir kūno sudėjimą, sumažinti stresą, depresiją bei nuovargį. Taip pat svarbu palaikyti stabilų, sveiką svorį. Svorio padidėjimas gali būti priežastis limfedemos vystymuisi.

Prieš atliekant sunkesnius pratimus, kaip svorių kilnojimas, bėgiojimas, slidinėjimas, tenisas, pasikalbėkite su gydytoju apie jūsų tikslus ir ligos keliamus apribojimus. Tokiu būdu sužinosite, koks fizinis aktyvumas jums naudingiausias. Atliekant fizinius pratimus dėvėkite jūsų dydžio kompresinius drabužius bei nepamirškite neišsekinti limfedemos paveiktos galūnės.

Rožė – ūmi odos infekcinė liga, kurią dažniausiai sukelia bakterija streptokokas (lot. streptococcus haemolyticus). Ši bakterija natūraliai tarpsta mūsų odoje, bet pradeda veikti tik susidarius palankioms sąlygoms. Uždegimas odoje greitai pereina į poodžio audinius.
Rožė gali atsirasti bet kurioje kūno srityje, dažniausiai kojose, rečiau rankose, veide, pirštuose. Bakterija patenka per kartais net akimis nematomus odos pažeidimus, lėtines opas, ne visai sugijusias operacines žaizdas, vabzdžių įkandimo vietas, įbrėžus naminiams gyvūnams ar stipriau sužalojus odą, odos grybelio pažeistas vietas. Didesnė tikimybė susirgti rože gresia vyresnio amžiaus individams, kūdikiams bei žmonėms, turintiems nusilpusį imunitetą, pavyzdžiui, sergant cukriniu diabetu, gydantis cheminiais vaistais nuo vėžio.